Sânii lăsați reprezintă o problemă frecventă cu care se confruntă femeile înaintate în vârstă. Totuși, sânii fermi, armonioși, dar și cu volum potrivit sunt visul oricărei femei indiferent de categoria de vârstă pe care o reprezintă. Însă, cum femeile sunt simbolul sexului frumos, tot ele sunt și cele supuse mai mult schimbărilor odată cu trecerea timpului.
Însă, nu trebuie să-ți faci probleme dacă te simți deja protagonista unui astfel de caz. Aceste probleme pot fi soluționate prin chirurgia estetică. Ceea ce îți rămâne de făcut este să afli care sunt motivele pentru care sânii se lasă și ce proceduri pentru corectarea lor.
De ce se lasă sânii?
Dacă te afli în situația norocoasă de a fi înzestrată cu sâni de care ești mândră, tot ce trebuie să faci este să ai grijă de ei. Există o serie de factori care pot conduce la lăsarea sânilor naturali, precum:
- alăptatul,
- înaintarea în vârstă,
- apariția menopauzei, ș.a.
Dietele sunt bune în cazul în care vrei să scapi de kilogramele nedorite, însă trebuie să ai în vedere faptul că volumul sânilor se va diminua, iar aceștia se vor lăsa.Vestea rea este că ei nu își revin de la sine decât dacă te îngrași la loc. Așadar, un ajutor de nădejde poate fi apelarea la servicii de chirurgie estetică.
Nicio recomandare nu este mai importantă decât:
- profesionalismul de care cadrul medical dă dovadă;
- rezultatele obținute pentru alte paciente;
- experiența și pregătirea în domeniu.
Cum să ai grijă de sânii tăi?
Pe parcursul sarcinii și alăptării, sânii suferă diverse schimbări. În timpul sarcinii, sânii își modifică mărimea, iar în momentul lactației se dezvoltă foarte mult. Aceste variații de volum implică întinderea pielii, aceasta pierzându-și din elasticitate.
Metodele non-invazive pe care le poți folosi sunt cremele hidratante, bustierele și sutienele speciale pentru perioada sarcinii sau alăptării. Cu toate acestea, calitatea și elasticitatea pielii este o trăsătură specifică, moștenită genetic.
Însă, dacă soluțiile tradiționale nu te mulțumesc, poți să optezi pentru mastopexie (procesul chirurgical de lifting al sânilor). Corecția sânilor se poate face prin implantul mamar sau prin reducția mamară (îndepărtarea surplusului tegumentar).
Dacă te-ai hotărât asupra unei intervenții chirurgicale, trebuie să știi că este indicat ca ea să fie efectuată după minim 6 luni de la naștere.
Ce este liftingul sânilor?
Toate solicitările tale în materie de chirurgie estetică, vor fi discutate cu medicul specialist. Împreună, veți descoperi cea mai bună tehnică de lifting pentru nevoile tale.
Refacerea volumul la care sânii au fost înainte de sarcină și liftingul acestora poate deveni acum realitate. Comunicarea deschisă cu chirurgul estetician este foarte importantă.
Ridicarea sânilor este un tip de operație asupra sânilor care au devenit mai lăsați, cu volum mai redus sau a căror poziție și formă a migrat în jos. Este necesară cunoașterea faptului că operația de mastopexie este diferită față de cea de mărire prin implant. După săptămânile de recuperare postoperatorie, senzația pe care o vei simți la nivelul sânilor va fi naturală.
Bineînțeles, ridicarea și redarea fermității sânilor nu este o operație indicată doar proaspetelor mame, ci și persoanelor care au înaintat în vârstă și visează la corpul din tinerețe.
Ce tipuri de lifting ai sânilor există?
Iată câteva tehnici prin care chirurgia estetică te ajută să fii din nou ca în tinerețe:
1.Procedura de lifting sâni în arc vertical
Este una dintre metodele inovative, destul de nouă pe piața din România. De asemenea, reprezintă metoda care oferă lifting integral sânilor și armonie vizuală. Acum nu te vei mai simți stânjenită să porți o rochie sau un sacou cu decolteu adânc. Printre beneficiile procedurii se numără:
- Ridicarea și redefinirea sânilor;
- Aspect tineresc și echilibrat;
- Efect rezistent pe termen lung;
- Menținerea volumului bustului;
- Cicatrici minore ușor sesizabile;
- Risc redus de complicații după operație.
Totodată, procedura creează un corp bine proporționat, fiind potrivită și în cazul în care ești:
- scundă și ai sânii mari;
- înaltă și nu consideri că ai un bust generos.
Liftingul face ca sânii asimetrici să pară la același nivel. Astfel, te vei bucura de sâni proporționali cu înălțimea și cu circumferința taliei.
2.Procedura peri-areolară
Reprezintă o tehnică ce are la bază repoziționarea sfârcului (în mod corect din punct de vedere anatomic) și izolarea cicatricilor în zona areolară. Cu ajutorul metodei poți obține:
- Contururi ferme;
- Ridicarea sânilor cu 1-2 centimetri;
- Înlăturarea imperfecțiunilor instalate în zona areolară;
- Vindecarea în parametri normali a cicatrizării;
- Sâni egalați;
- Recuperare rapidă.
Dacă sânii nu au volum, se poate adăuga și țesut adipos, recoltat din zone cu exces de grăsime (care se injectează în zonele care au nevoie de volum). Desigur, liftingul mamar se poate efectua și alături de procedura de augmentare mamară.
De asemenea, liftingul mamar poate să-ți îmbunătățească stima de sine. Pune accent pe frumusețea corpului tău, iar astfel te vei simți mereu tânără și în formă.
3.Procedura fără cicatrice verticală
Te confrunți cu sâni lăsați, iar zona areolară este poziționată și îndreptată în jos? Sânii tăi nu au un aspect ferm sau au formă de pendul? Stai fără griji, orice se poate trata cu ajutorul unei tehnici de lifting potrivită nevoilor și problemelor pe care le ai la nivelul bustului.
Procedura de față, denumită și „Horndeski”, este o tehnică de suspensie care se realizează doar la nivelul areolar și sub sân. Astfel, nu va fi necesară o procedură invazivă localizată vertical. În acest sens, vei avea mai puține cicatrici și sâni cu aspect dinamic și tineresc. Iată ce presupune această metodă:
- Repararea areolei și poziționarea ei în mod corespunzător din punct de vedere anatomic și estetic;
- Ridicarea mameloanelor și eliminarea porțiunilor de piele flască din jurul lor;
- Reducerea sau chiar dispariția efectului de îmbătrânire a sânilor;
- Cicatrici minime;
- Recuperare rapidă.
Cât timp durează recuperarea post-operatorie?
Majoritatea femeilor visează la rezultate armonioase asupra trupului, însă fără durere, bisturiu sau cicatrice. Totuși, fiecare reprezentantă a sexului frumos trebuie să fie conștientă că există o perioadă de recuperare după liftingul mamar.
Durerea va exista și ea, însă va fi suportabilă. Primele zile sunt atipice, se resimt dureri în zona bustului, pentru că operația este proaspătă, iar inflamarea se resimte ca edem.
Sutienul recomandat de medic trebuie purtat din momentul externării pentru o perioadă de minim 2 săptămâni. În acest timp, este ideal ca pacienta să nu fumeze, fiindcă acest viciu poate afecta recuperarea rapidă.
De regulă, procesul de recuperare durează de la 4 până la 6 săptămâni, de la caz la caz. În primele 3 săptămâni este necesară purtarea bustierei speciale timp de 24 de ore pe zi. Ulterior se va înjumătăți numărul orelor petrecute cu sutienul special până la recuperarea completă.
Ce nu trebuie să faci după liftingul mamar?
Te întrebi ce nu poți face după operație? Ei bine, semnele tale de întrebare sunt justificate. Cu siguranță trebuie să te odihnești, să te hidratezi cât mai bine și să ai o perioadă de repaus. Iată ce nu este indicat:
- Renunță la alcool și tutun pentru o perioadă de minim 4 săptămâni;
- Nu este recomandată activitatea fizică și nici cea sexuală;
- Nu este indicat să conduci mașina în primele 2 săptămâni;
- Nu face efort fizic sau activități care să-ți crească pulsul (astfel, vei evita sângerările);
- Nu te expune la razele solare și nu merge la solar cel puțin 6-8 luni. În acest fel, cicatricea se va vindeca frumos și va deveni insesizabilă.
Nu te preocupa de faptul că nu-ți vei putea relua activitatea profesională. Majoritatea femeilor se întorc la lucru chiar după ce trec primele 5 zile post-operație, dacă:
- au păstrat un stil de viață sănătos;
- au mâncat fructe și legume;
- au consumat apă sau ceaiuri neîndulcite.
Este bine de știut faptul că rezultatele unui lifting mamar pot fi de lungă durată, însă este nevoie să contribui la acest proces. Orice anomalie la nivelul fizicului, poate cauza probleme la nivelul sânilor. De exemplu, dacă te îngrași rapid sau slăbești prea mult deodată, riști să ai din nou probleme cu bustul.
De asemenea, exercițiile fizice, regimul alimentar sănătos și eliminarea viciilor pot contribui active la menținerea rezultatelor frumoase.
Concluzii
Alege să te simți bine în pielea ta oricând, indiferent de vârstă sau de numărul de nașteri avute. Fii încrezătoare în forțele proprii și rupe barierele ce te țin pe loc. Alege să discuți cu încredere și deschidere despre serviciile de chirurgie estetică cu un medic profesionist. Alături de el vei găsi soluția potrivită pentru a avea sânii mult doriți.
Sânii lăsați vor fi de domeniul trecutului, iar persoana pe care o vei privi apoi în oglindă, te va fascina. Nu ezita, fă pasul către un aspect fizic mai plăcut și recapătă-ți frumusețea!
Lasa un comentariu