Sânii nu sunt doar un simbol al feminității, ci și o sursă de încredere și putere pentru multe femei. Este un aspect al corpului care poate să comunice atât forță, cât și vulnerabilitate, și totodată, să fie martorul trecerii timpului și a evenimentelor majore din viața unei femei, precum maternitatea. Schimbările estetice ale sânilor pot crea nesiguranțe, și adesea, dorința de a reveni la formele de altădată devine puternică. 

Mastopexia, sau liftingul mamar, poate fi răspunsul la această dorință, oferind femeilor nu doar un aspect fizic mai tânăr, dar și un suflu nou pentru încrederea în sine și pofta de viață.

Ce este mastopexia?

Mastopexia, cunoscută și sub denumirea de lifting mamar, este o procedură chirurgicală estetică care are ca obiectiv ridicarea și îmbunătățirea formei sânilor. În procesul natural de îmbătrânire sau din cauze precum pierderea în greutate, sarcina sau alăptarea, sânii pot să își piardă fermitatea și să devină mai lăsați sau să-și modifice forma. Mastopexia vine în ajutorul femeilor care doresc să redobândească un contur ferm și ridicat al sânilor, oferindu-le o siluetă mai tânără și mai estetică.

Procedura de lifting mamar implică înlăturarea excesului de piele, riducând și modelând țesutul mamar pentru a îmbunătăți forma și fermitatea sânilor. În anumite cazuri, mastopexia poate fi combinată cu alte proceduri, precum augmentarea mamară, pentru a obține un rezultat estetic optim. Aceasta poate fi realizată prin diverse tehnici, alegerea dintre acestea depinzând de anatomia pacientei, preferințele și obiectivele acesteia, precum și recomandările chirurgului.

În ce constă mastopexia, operația de lifting mamar?

În ce constă operația de lifting mamar?

Există mai multe proceduri folosite de către chirurgul plastician pentru a efectua liftingul mamar. Tehnica folosită va fi aleasă în funcție de mărimea și forma actuală a sânilor și de rezultatul dorit.

Operația de lifting mamar urmărește în linii mari niște pași prestabiliți. Întâi, chirurgul va marca noua poziție a mamelonului și noua formă a sânilor, care să îl ghideze în timpul operației, după care vă pregătește pentru operație, efectuând o anestezie generală. Chirurgul va efectua o incizie în jurul areolei, pe care o extinde de obicei până în partea de jos a sânului, după care, va ridica și remodela sânii. Va muta areolele în poziția corectă pentru noua formă a sânului și va elimina orice exces de piele pentru a oferi fermitate. În final, inciziile vor fi închise cu ajutorul suturilor în părți unde vor fi mai puțin vizibile.

Puteți opta pentru introducerea implanturilor mamare în timpul intervenției de mastopexie. Acest lucru va duce la creșterea în dimensiune a sânilor, odată cu ridicarea acestora. Din motive de siguranță, unii chirurgi nu vor face cele două proceduri în același timp. Dacă acesta este cazul, veți fi supus mai întâi ridicării, iar augmentarea va urma săptămâni până la luni mai târziu. Această „etapizare” este pentru a preveni orice pierdere sau necroză a mamelonului.

La ce să vă așteptați după mastopexie?

Următorul pas după operația de mastopexie implică o perioadă de recuperare, unde pacientele pot confrunta unele disconforturi temporare și câteva limitări în activitățile zilnice. Sânii se pot prezenta în mod natural inflamați și pot exista senzații de durere în primele săptămâni ce urmează procedurii. Pentru alinarea durerii și gestionarea inflamației, se pot utiliza analgezice și comprese cu gheață aplicate cu precauție pe zona afectată.

Purtarea unui sutien special, de tip chirurgical, devine necesară pentru a asigura un suport adecvat în perioada de vindecare, aceasta având o durată orientativă de două până la trei săptămâni post-operație. De asemenea, se recomandă poziția de somn pe spate, cu suportul unor perne pentru a menține poziția elevată a pieptului.

În timp ce durerile, vânătăile și umflăturile ar trebui să se remită după câteva săptămâni, formarea finală a sânilor poate să necesite un interval de timp între 2 și 12 luni.

Pacientele sunt îndemnate să evite eforturi fizice semnificative, inclusiv ridicarea de greutăți și exercițiile fizice intense, pentru un interval de două până la patru săptămâni. Reprenderea activității sexuale ar trebui să fie de asemenea amânată pentru cel puțin una sau două săptămâni.

În ce constă mastopexia, operația de lifting mamar?

Există riscuri asociate intervenției de mastopexie?

Ca orice intervenție chirurgicală, și mastopexia vine la pachet cu anumite riscuri potențiale pe care este esențial să le cunoaștem și să le luăm în considerare:

  • Cicatricile, deși sunt un aspect inerent al operației și rămân permanente, au tendința de a se atenua în decurs de maxim doi ani.
  • Modificările de sensibilitate la nivelul mameloanelor sau al sânilor. Cu toate că, în majoritatea cazurilor, senzația revine în câteva săptămâni, există posibilitatea pierderii permanente a sensibilității în această zonă.
  • Asimetrie a sânilor în ceea ce privește forma sau dimensiunea, o situație ce poate surveni pe parcursul procesului de vindecare.
  • Posibile dificultăți în alăptare. În timp ce alăptarea este de obicei posibilă după intervenție, unele femei ar putea experimenta dificultăți în producerea unei cantități suficiente de lapte.

Așa cum este cazul multor intervenții chirurgicale, mastopexia implică riscuri precum hemoragie, infecție, formarea cheagurilor de sânge sau reacții adverse la anestezie sau alte materiale folosite în timpul procedurii.

Este fundamental să aveți o discuție detaliată cu medicul chirurg înainte de a lua orice decizie, pentru a evalua atent atât riscurile, cât și beneficiile intervenției.

În perioada de recuperare după mastopexie, este vital să vă adresați imediat medicului dumneavoastră dacă observați:

  • Înroșirea sânilor și o senzație de căldură la atingere
  • Febră de peste 38 de grade Celsius
  • Scurgere de sânge sau alt lichid din incizii
  • Durere în zona pieptului sau probleme legate de respirație

Chirurgia estetică și cea cosmetică sunt proceduri care urmăresc îmbunătățirea aspectului diferitelor părți ale corpului, susținerea pierderii în greutate, amânarea semnelor îmbătrânirii și, de asemenea, pot constitui un instrument în combaterea depresiei și a nemulțumirii de sine, susținând refacerea stimei de sine. La clinica noastră te ajutăm să îți menții mult timp de acum încolo sănătatea, tinerețea si frumusețea! Aflați mai multe detalii în secțiunea de chirurgie estetică.

Lasa un comentariu

Call Now Button