Membru al ACPR( Asociatiei Chirurgilor Plasticieni din Romania), al SRCE (Societatea Romana de Chirurgie Estetica) al GMC (General Medical Council UK), ISAPS (International Society of Aesthetic Plastic Surgeons), al IPRAS (International Confederation of Plastic Reconstructive and Aesthetic Surgery) Dr. Radu Panțuru iși desfășoară activitatea în București, la clinica Nord Docenților din zona Kiseleff / Aviatorilor. De-a lungul carierei, a profesat la clinici de top din domeniul chirurgiei estetice din București: Cronos Med, Nordestetica , la Clinica de Chirurgie Estetica Eliade, fiind medic specialist în chirurgie plastică, estetică și microchirugie reconstructivă.
Dr. Radu Panțuru a fost licențiat cu media 9,97 la Universitatea de Medicina si Farmacie din Targu-Mureș, secția Medicină Generală, făcându-și rezidențiatul în specialitatea chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă la Spitalul Clinic Universitar de Urgență din Târgu Mureș și la Spitalul Clinic de Urgență de Chirurgie Plastică Reconstructivă și Arsuri din București. S-a specializat în chirurgie estetică la Spitalul American din Istanbul (Amerikan Hastanesi) sub îndrumarea Prof. Reha Yavuzer, cel care i-a deschis o noua viziune asupra acestui domeniu de activitate. A efectuat stagii la medici de prestigiu din străinătate cum ar fi Dr. Baris Cakir, sau Dr. Teoman Dogan.
Preocupat de ultimele noutăți în domeniul chirugiei estetice, urmează în mod regulat cursuri de perfecționare și participă la cele mai importante congrese, stagii și întâlniri internaționale din domeniul chirugiei estetice, precum cele internaționale, din Milano, Bergamo, Paris, Monaco, Praga, Viena, Budapesta, Londra sau Istanbul, dar și la cele naționale, din București, Timișoara, Cluj și Sinaia.
Dr. Radu Panțuru crede că orice intervenție chirurgicală, trebuie privită doar în context, indiferent dacă este vorba despre o corectare sau de o operație reconstructivă, considerând că intervenția asupra aspectului este implicit și o intervenție asupra psihicului și asupra emoțiilor pacientului. Orice detaliu modificat sau ameliorat prin intervenție chirurgicală va fi realizat considerându-se atât contextul fizionomic/anatomic în care se efectuează respectiva intervenție cât și in contextul emoțional și social al fiecărui pacient in parte.