Ești nemulțumită de aspectul frunții tale? Pielea a început să se lase, rezultând un aspect inestetic? În acest caz, operația de lifting pentru sprâncene și frunte ar putea fi exact lucrul de care ai nevoie. Procedura este destul de populară, ajutând la inversarea procesului de îmbătrânire – în fond, ridurile și cutele de pe frunte sunt rezultatul anilor în care ne-am manifestat prin expresii faciale, dar și a acțiunii factorilor externi.

Într-adevăr, vârsta este principalul motiv pentru care se apelează la această procedură. Însă problemele cu lăsarea frunții pot apărea și la vârste mai fragede, pe fondul moștenirii genetice.

Când ai nevoie de un lifting al sprâncenelor?

Lăsarea frunții va determina lăsarea sprâncenelor și, uneori, chiar acoperirea parțială a pleoapelor. Acest lucru poate rezulta într-un aspect obosit sau chiar „înfuriat” al feței. Ca urmare, fruntea va începe să capete riduri deoarece mușchii feței încearcă să mențină sprâncenele ridicate. Operația poate corecta aceste probleme și poate ajusta poziția și forma sprâncenelor după cum este necesar.

Care sunt procedurile de liting al sprâncenelor?

Pe scurt, liftingul de sprâncene presupune incizii în zona frunții, fie la nivelul liniei de inserție a părului, fie chiar în zona sprâncenelor. Acestea sunt aduse la poziția dorită, redând feței un aspect tânăr în mod natural, iar cicatricile sunt ascunse în locul cel mai potrivit în funcție de fizionomia pacientului.

Liftingul sprâncenelor poate fi efectuat utilizând una dintre următoarele cinci proceduri:

  • Lifting de sprâncene coronal

Această procedură presupune efectuarea unei incizii în spatele liniei de inserție a părului, permițând ridicarea întregii frunți și a sprâncenelor.  Acest tip de intervenție este ideal în cazul persoanelor cu un păr bogat, întrucât inciziile sunt bine mascate de podoaba capilară.

  • Lifting de sprâncene pretrichial

Liftingul de sprâncene pretrichial se realizează printr-o incizie lungă și discretă de-a lungul liniei de inserție a părului. Forma și asimetria sprâncenelor se va corecta, iar cicatricea este aproape imperceptibilă. Este recomandat să apelezi la această procedură atunci când dorești atât ridicarea sprâncenelor, cât și micșorarea înălțimii frunții.

  • Lifting de sprâncene direct

Recomandat în special persoanelor de sex masculin, liftingul de sprâncene direct necesită o incizie pe lungimea fiecăreia dintre ele. Sprâncenele căzute sunt ridicate și fruntea este netezită. Concomitent, zona de inserție capilară este coborâtă, ceea ce face această intervenție pentru pacienții bărbați, întrucât estompează începutul de calviție sau fruntea proeminentă. Cicatricile sunt mascate de pilozitatea sprâncenelor, rezultatul fiind corectarea precisă a formei și asimetriei acestora.

  • Liftingul de sprâncene medial

Procedura este recomandată tot pacienților de sex masculin, mai ales celor care au riduri proeminente. Se realizează o incizie în pliul medial al frunții și se ridică sprâncenele pentru armonizarea trăsăturilor feței. Cicatricea este mascată de pliurile naturale ale feței.

Fruntea nu este ridicată în întregime și linia de inserție a părului rămâne neafectată – fapt pentru care această intervenție dacă o frunte mai înaltă nu se potrivește cu fizionomia pacientului.

  • Liftingul de sprâncene endoscopic

Această procedură este minim invazivă și se realizează prin 3-5 incizii minore, chiar deasupra liniei părului.

Pe scurt, liftingul de sprâncene presupune incizii în zona frunții, fie la nivelul liniei de inserție a părului, fie chiar în zona sprâncenelor. Acestea sunt aduse la poziția dorită, redând feței un aspect tânăr în mod natural, iar cicatricile sunt ascunse în locul cel mai potrivit în funcție de fizionomia pacientului.

Cum te pregătești de operația de lifting de sprâncene?

Deși procedura este minim invazivă, sunt recomandate câteva ajustări ale stilului de viață pe care trebuie să le faci înainte. De exemplu, pentru pacineții fumători, se recomandă renunțarea la acest obicei cel puțin cinci zile înainte și după operație. Cel mai bine este să cereți sfatul medicului care vă va opera, întrucât aceste aspecte pot varia de la pacient la pacient.

De asemenea, este indicat să nu consumi alcool și anumite medicamente. Dacă iei aspirină în mod frecvent sau un anti-inflamantor, medicul ar putea să-ți recomande întreruperea administrării acestora pentru o perioadă înainte de operație. Acestea pot amplifica sângerarea, de aceea este bine să fie evitate înaintea unei intervenții.

Nu în ultimul rând, s-ar putea să trebuiască să-ți ajustezi coafura. Dacă părul este prea lung, ar putea fi necesar să-l scurtezi la cererea medicului, iar dacă este prea scurt, îți vei dori chiar tu să crească mai repede, pentru a ascunde cicatricile.

Cum va decurge operația?

De obicei, durata intervenției nu depășește două ore și nu necesită spitalizare peste noapte. Cu toate acestea, trebuie să vii cu un însoțitor, care să te ducă acasă și să stea cu tine pentru următoarele câteva nopți.

Medicul va începe prin aplicarea anesteziei locale. La solicitarea pacientului, se poate realiza și o anestezie generală. Apoi se va trece la una dintre procedurile descrise mai sus, în funcție de fizionomia pacientului. După finalizarea operației, chirurgul estetician va închide cicatricile cu copci sau capse, curățând apoi zona și bandajându-te cu un pansament steril, cu care îți va încomjura fața.

Este foarte important să respecți instrucțiunile cu privire la îngrijirea și frecvența schimbării bandajului.

Ce se va întâmpla după operație?

Durata perioadei de recuperare este variabilă pentru fiecare pacient și diferă în funcție de procedura prin care s-a efectuat intervenția.

Copcile și capsele vor fi scoase la aproximativ o săptămână de la operație. În acest interval, este posibil să apară umflături și vânătăi chiar și în zona ochilor sau a obrajilor. În primele zile după procedură, este bine să-ți ții capul ridicat tocmai pentru a evita umflarea feței. De asemenea, se poate aplica și gheață pe zonele afectate.

Unii pacienți resimt senzații de amețeală și furnicături. Acestea se estompează cu timpul, dispărând cu totul în câteva zile. Pacienții care au optat pentru liftingul direct de sprâncene pot să resimtă mai mult sătrile de amețeală.

Cei mai mulți pacienți revin la serviciu sau la școală în termen de 10 zile, unii chiar mai devreme, în funcție de starea postoperatorie.

În primele săptămâni de după intervenție este recomandat să nu ridici greutăți și să nu ai activitate fizică intensă.

 

Lasa un comentariu

Call Now Button