Încă dintotdeauna, buzele pline au fost asociate cu tinerețea și frumusețea – indiferent de contextul cultural și indiferent de vârstă, toate femeile își doresc să aibă buze frumoase și atrăgătoare, cu contururi bine definite.

De regulă, buzele fac parte din categoria principalelor elemente fizice care relevă senzualitatea feminină. Multe femei, însă, nu sunt mulțumite de forma sau de mărimea buzelor, fie pentru că natura nu a fost generoasă cu acestea, fie pentru că timpul și-a pus amprenta asupra chipului lor.

Mărirea buzelor nu mai este de mult un subiect tabu, așadar din ce în ce mai multe femei care au astfel de probleme, apelează la această procedură pentru a obține rezultate eficiente, care să le ajute să-și recapete încrederea în sine. De altfel, una dintre variantele care pot oferi efecte vizibile în acest sens este modificarea aspectului buzelor prin intermediul acidului hialuronic.

În ce constă un tratament cu acid hialuronic?

Tehnica utilizată în cazul unui tratament cu acid hialuronic nu implică anestezie, injecțiile cu fillere fiind realizate după ce se va aplica pe buze, în prealabil, o cremă cu efect anestezic.

Metoda constă în injectarea unor fillere cu acid hialuronic în buze cu ajutorul unor ace foarte fine. În acest fel, buzele vor căpăta forma, simetria și proporțiile necesare, iar dumneavoastră vă veți bucura pe deplin de rezultatele estetice.

Care sunt beneficiile estetice ale unui tratament cu acid hialuronic

În urma unei astfel de proceduri cu filiere, se pot obține anumite beneficii precum:

  • Pe buza superioară va fi creat un „Arc al lui Cupidon” mai bine definit;
  • Buzele vor căpăta un aspect natural, discret și atractiv;
  • Conturul lor va fi mai bine definit, iar marginile buzelor vor fi remodelate pentru redarea unui aspect întinerit;
  • Buzele vor căpăta un volum demn de invidiat;
  • Pielea va fi hidratată în profunzime;
  • Liniile verticale și cele ale zâmbetului se pot estompa, iar în acest mod se vor îmbunătăți marginile buzelor;
  • Ridurile existente deasupra buzei superioare și de sub buza inferioară vor fi diminuate;
  • Se vor corecta asimitriile și imperfecțiunile de sub comisurile bucale – liniile marionetă – pentru a susține buza.

Este această metodă de modelare a buzelor potrivită pentru mine?

Dacă vă întrebați dacă vi se potrivește tehnica de mărire a buzelor cu acid hialuronic, ați putea consulta lista de mai jos, iar dacă bifați unul sau mai mulți itemi, atunci procedura este indicată și în cazul dumneavoastră:

  • Buzele mele sunt foarte subțiri, iar atunci când zâmbesc aproape că nici nu se observă;
  • Pe măsură ce a trecut timpul, acestea și-au pierdut din volum;
  • Dacă aș avea buzele mai voluminoase ar exista o armonie mai bine definită a trăsăturilor faciale.

Un alt caz care necesită modelarea buzelor – mult mai rar, desigur – este acela în care buzele sunt exagerat de mari. În această situație, se recomandă procedura chirurgicală de micșorare a buzelor.

Ce efecte poate avea îmbătrânirea asupra buzelor

Odată cu trecerea timpului, atât corpul, cât și chipul au de suferit în urma procesului natural de îmbătrânire. Așadar, buzele își modifică în mod treptat aspectul, afectând armonia trăsăturilor faciale. Astfel că:

  • atât ridurile, cât și liniile de expresie fine sunt mai accentuate, marginile se pigmentează într-o culoare mai închisă, iar partea de sus – cunoscută sub denumirea de „Arcul lui Cupidon” – devine mai puțin definită.
  • buzele capătă un aspect plat și subțiat pe măsură ce volumul lor se diminuează.
  • regiunea din jurul gurii – adică zona dintre buza superioară și nas – poate căpăta un aspect mai plat.
  • colțurile buzelor pot dobândi un aspect căzut – acesta fiind cauzat și de alți factori precum fumatul sau moștenirea genetică, nu doar de procesul de îmbătrânire.

Remodelarea formei la nivelul buzelor prin intermediul fillerelor constituie o modalitate eficientă prin intermediul căreia veți obține rezultate remarcabile – un aspect întinerit și proaspăt.

De altfel, în afară de augumentarea buzelor, acest tip de procedură oferă avantajul că poate estompa și semnele îmbătrânirii prin modificarea texturii și conferirea unui aspect natural buzelor afectate de-a lungul timpului.

Cât durează efectele tratamentului de mărire a buzelor cu acid hialuronic?

În funcție de tipul de fillere utilizate, procedul propriu-zis poate dura între 30 minute și 60 minute. În general, nu se poate determina durata efectelor cu exactitate, acest lucru fiind stabilit în raport cu fiziologia fiecărui pacient în parte,  depinzând și de tipul și cantitatea de filler folosit. De regulă, rezultatele apărute în urma acestei proceduri pot fi vizibile timp de 6-9 luni.

Datorită faptului că acidul hialuronic este complet metabolizat de organism, se recomandă retratarea buzelor cel puțin odată la 6 luni pentru a obține rezultate optime.

2 Comentarii

  • Maria
    Postat 09/05/2018 2:43 pm 0Likes

    Bună ziua,procedura poate fi realizată si in cazul in care pacientul încă nu a împlinit vârsta de 18 ani?

    • DrPanturu
      Postat 07/04/2019 12:49 pm 0Likes

      Ce fel de procedură? Orice procedura medicala efectuata la minori becesita un acord al parintilor in prealabil.

Lasa un comentariu

Call Now Button