Augumentarea mamară – cunoscută, în termeni populari, ca operația de mărire a sânilor – este cea mai populară dintre intervențiile estetice efectuate în România, numărul acestor tipuri de proceduri chirurgicale înmulțindu-se considerabil în ultimii ani.

De fapt, interesul femeilor pentru o astfel de operație a crescut atât de mult încât piața chirurgiei plastice de la noi a ajuns să aibă o valoare anuală de zeci de milioane de euro iar România a intrat, astfel, încă de acum câțiva ani, în topul țărilor în care se fac cele mai multe operații estetice, depășind Marea Britanie, Rusia și Thailanda.

Printre motivele care au condus la această creștere a interesului româncelor pentru augumentarea mamară stă, bineînțeles, prețul – pentru că operația a devenit accesibilă unui număr mult mai mare de persoane, astfel că nu mai e o intervenție de care se bucură doar vedetele – dar și multe alte rațiuni de ordin personal.

Iar printre cele mai populare dintre acestea se numără:

  • Aspectul motivațional

Acesta este principalul motiv al tuturor femeilor care aleg să își mărească sânii.

Atunci când sunt nemulțumite de propria înfățișare, foarte multe dintre paciente au o stimă de sine scăzută, sunt complexate când vine vorba de ieșitul în public, în special la plajă, și sunt dispuse să facă tot ce le stă în puteri să schimbe această situație.

De altfel, simt că doar îmbunătățindu-și aspectul fizic își vor putea recăpăta încrederea în propria persoană și pot duce o viață normală, lipsită de astfel de griji.

De aceea, preferă să intervină, chiar și prin chirurgia estetică, asupra corpului lor, pentru a-și recăpăta încrederea, mulțumirea și fericirea privind felul în care arată!

  • Sarcina și felul în care acesta le-a schimbat forma sânilor

De asemenea, foarte multe dintre femeile care apelează la operația de mărire a sânilor cu ajutorul implanturilor de silicon o fac după ce au devenit deja mămici și nu mai sunt mulțumite de forma propriului bust.

Din păcate, în cele mai multe dintre cazuri, natura face ca sarcina și alăptarea să-și lase amprenta asupra felului în care arată sânii.

Așadar, foarte multe femei care au făcut copii recurg la o astfel de intervenție pentru că își doresc fie să-și recapete bustul frumos dinainte de sarcină, fie să obțină unul și mai frumos, cum nu l-au avut niciodată!

  • Pierderea volumului sânilor din cauza slăbirii unui număr mare de kilograme

Este minunat să reușim să câștigăm lupta cu kilogramele în plus, cu atât mai mult cu cât este vorba de un număr mare de kilograme. Însă foarte multe femei se confruntă cu problema pierderii volumului la nivelul bustului după ce au slăbit considerabil.

De aceea, numeroase paciente care aleg augumentarea mamară au fost motivate în luarea deciziei lor de nemulțumirile avute cu privire la volumul sânilor, după ce au câștigat lupta cu kilogramele în plus și au reușit să slăbească semnificativ.

Iar decizia lor este cu atât mai hotărâtă cu cât conștientizează că ar fi păcat ca, după atât de mult chin, să nu se bucure de noul lor corp, ci să ajungă să dezvolte complexe privind sânii.

Așadar, pierderea volumului sânilor este unul dintre cele mai populare motive pentru care femeile aleg să intervină asupra bustului lor și să-l mărească, pentru ca transformarea lor corporală să fie completă și cât mai reușită.

  • Dorința de a ascunde efectele îmbătrânirii și de a arăta mai tinere

Timpul nu iartă corpul uman din absolut niciun punct de vedere, astfel că, odată cu înaintarea în vârstă, cu toții avem anumite nemulțumiri cu privire la schimbările prin care trecem din punct de vedere fizic.

Iar acesta este chiar unul dintre cele mai des întâlnite motive pentru care femeile optează pentru operația de mărire a sânilor.

Pentru că bustul fie se micșorează, fie își pierde din volum și suplețe, pacientele se simt complexate și, astfel, devin mai deschise pentru găsirea unei soluții care să le ascundă vârsta și să le redea frumusețea.

  • Sâni disproporționați în mod vizibil

Toată lumea știe că nicio femeie din lume nu are sânii egali, însă, în unele cazuri, asimetria acestora poate fi atât de evidentă încât să deranjeze din punct de vedere emoțional.

De aceea, disproporționalitatea sânilor este unul dintre cele mai populare motive pentru care femeile aleg să-și mărească bustul, să scape de această problemă și să se mândrească cu sânii lor.

  • Îmbunătățirea vieții personale și chiar sexuale

Acest motiv este asemănător aspectului motivațional, întrucât multe femei apelează la chirurgia estetică pentru mărirea sânilor cu ajutorul implanturilor cu silicon pentru că își doresc să fie atrăgătoare, iar mărimea bustului cu care au fost înzestrate stă în calea feminității și a sexualității lor.

De altfel, studiile arată că majoritatea celor care trec printr-o astfel de operație chiar reușesc să își îmbunătățească viața personală, devenind mai atractive și mai dorite de către bărbați, lucru care are o influență pozitivă și asupra vieții lor sexuale.

Lasa un comentariu

Call Now Button