Bichectomia, secretul unei fețe sculptate a la Hollywood!
O față suplă, sculptată, care îți accentuează senzualitatea!
Hollywood, care parcă întineresc pe zi ce trece și ne-am întrebat: care este secretul lor?
Răspunsul binecunoscut e dat de către de chirurgii plasticieni: bichectomia!
Pomeți ridicați, obraji supli și buze cărnoase, ansamblu care creează un look senzual și întinerit al feței, poate fi admirat la nenumărate celebrități care ne zâmbesc nonșalant din paginile revistelor.
Cine nu și-ar dori astfel de rezultate? Poate ați încercat și dvs. diverse metode de întinerire și subțiere a feței, fără a obține însă rezultatul sperat și v-ați descumpănit, ajungând la concluzia că pentru dvs. nu este posibilă o asemenea transformare remarcabilă.
Ei bine, ce trebuie să știți este că pentru a obține un aspect cu adevărat impresionant de remodelare a feței, nu este de ajuns ca să punem accente la nivelul pomeților și al buzelor, ci rezultatele care creează cu adevărat un aspect întinerit și svelt al feței se obțin prin operația de bichectomie!
Ce este bichectomia? De unde vine denumirea de bichectomie?
Marie Francois Xavier Bichat a fost un anatomist și biolog care a trăit la sfârșitul anilor 1700 și a descris pentru prima dată zona feței și părțile ei distincte atât musco-scheletale, cât și adipoase, cea mai importantă pentru noi fiind țesutul adipos situat în zona de mijloc a obrajilor și denumită “Bula lui Bichat”. Ea se află între mușchii buccinator și maseter și poate fi excizată de către chirurgul plastician în timpul procedurii de sculptare și subțiere a feței, adică a procedurii de bichectomie.
Volumul acestei pungi de grăsime nu este în general dependent de indicele de masa corporală, de aceea, de multe ori și pacienții cu un corp atletic și svelt suferă de aceste pachetele de grăsime inestetice situate la nivelul obrajilor.
Cantitatea de grăsime Bichat este de obicei de dimensiunea unei mingi de ping-pong sau golf și variază de la un pacient la altul.
Efectul obținut la nivelul feței în urma operației de bichectomie este de sculptare și subțiere a liniei feței, aspectul ei apărând mult întinerit, pacientul scăpând astfel de aspectul cărnos și capitonat al obrajilor care, cu trecerea timpului și sub efectul gravitației, are tendința să atârne și să confere un look îmbătrânit, capitonat și trist al feței.
Bichectomia: În ce constă procedura chirurgicală de bichectomie și cum se procedează pentru a extrage grăsimea bucală din „bula lui Bichat”?
Bichectomia se face de obicei sub anestezie locală ori cu sedare totală efectuată intravenos.
Operația constă în înlăturarea țesutului adipos bucal aflat în exces, prin intermediul unor mici incizii operate din interiorul cavității bucale, pentru a evita astfel crearea de cicatrici vizibile la nivelul obrajilor.
Procedura nu durează în general mai mult de o jumătate de oră, iar inciziile sunt închise cu suturi care se dizolvă de la sine în aproximativ 7 zile.
Dacă e necesar, zona incizată se cauterizează pentru a opri sângerarea.
Aceste incizii, în mod obișnuit, se vindecă foarte rapid și nu prezintă probleme în recuperarea post-operatorie.
Care sunt riscurile și complicațiile ce pot ca să apară la operația de bichectomie?
Deși bichectomia este relativ ușoară în comparație cu alte tipuri de operații chirurgicale și pacientul se bucură de o recuperare rapidă, această procedură nu este desigur lipsită de orice risc.
Complicații generale, care pot apărea în cazul oricărei proceduri chirurgicale:
- Complicațiile care pot apărea când se face o bichectomie, sunt rare și specifice oricărei intervenții de medicină estetică invazivă, ca de exemplu: sângerarea excesivă, anumite infecții locale și o recuperare mai anevoioasă, care poate necesita o intervenție chirurgicală suplimentară.
Bichectomia – complicații specifice:
- Riscurile specifice operației de bichectomie constau în imprevizibilitatea mărimii grăsimii bucale care este înlăturată din fiecare obraz, putând rezulta astfel o asimetrie la nivelul feței. În cazuri rare, cicatricile țesutului bucal pot fi vizibile ca niște gâlme la nivelul obrajilor.
- De asemenea, în cazuri foarte rare, pot exista și leziuni la nivelul nervilor feței care conduc la pierderea temporară sau permanentă a senzațiilor în zona inciziilor.
Pentru a minimiza aceste riscuri și a obține rezultatele dorite, este foarte important ca să vă alegeți un chirurg cu experiență în aceasta procedură, precum este dl. dr. Panțuru și să respectați cu strictețe protocolul de recuperare post-operatorie prescris.
Această zonă de țesut adipos este bine conectată cu nervii faciali, ductul parotid și cu o importantă zonă de irigație vasculară, de aceea, o bună cunoaștere a anatomiei și funcției acestei zone este esențială pentru a evita leziunile nedorite care pot surveni în timpul operației de bichectomie.
Dr. Panțuru s-a specializat în procedura de bichectomie și înțelege foarte bine anatomia specifică a obrajilor și vă va acorda o atenție deosebită în timpul operației pentru ca dvs. să vă puteți bucura de un aspect natural și uniform la nivelul întregii fețe în urma acestei proceduri.
Bichectomia: La ce mă pot aștepta în cadrul procesului de recuperare post-operator?
În urma operației de bichectomie, vor exista echimoze la nivelul obrajilor și tumefiere localizată, mai ales în prima săptămână post-operatorie și se va observa o tendință a obrajilor de a se “rigidiza”.
Pe măsură ce procesul de vindecare progresează și inflamația este redusă, obrajii dvs. își vor recăpăta flexibilitatea și se vor relaxa, conferind feței un aspect natural.
Veți putea reveni la birou în 3 – 5 zile, însă se recomandă să evitați activitățile care necesită conversația susținută din partea dvs., repausul vocal fiind necesar pentru a înlesni procesul de vindecare.
În prima zi de la operație se recomandă ca să evitați să vă spălați pe față și să purtați machiaj.
Durerea resimțită va fi, în cele mai frecvente cazuri, suportabilă și va putea fi ținută sub control cu ajutorul medicamentației oferite.
De asemenea, vi se vor prescrie antibiotice și o soluție pentru curățarea mucoaselor bucale după fiecare masă, pentru ca resturi de mâncare să nu intre în zona proaspăt operată. Pentru a minimiza inflamația se recomandă ca să aplicați local comprese cu gheață.
În general, procesul de vindecare post-operator durează între 2 – 4 săptămâni, însă rezultatele finale vor fi vizibile abia după 6 – 8 săptămâni.
În toată această perioadă, se recomandă să evitați exercițiile fizice, precum și alte activități care ar putea să vă ridice viteza de circulație a sângelui și care nu se pot efectua în deplină siguranță până la o vindecare completă.
De asemenea, vi se vor da recomandări în privința meniului post-operator, pentru a evita felurile de mâncare care ar putea încetini procesul de vindecare, ca de exemplu mâncărurile prea fierbinți, cele sărate care duc la retenția de apă și măresc inflamația locală sau cele care necesită o masticație îndelungată.
În general, este bine ca să consumați alimente moi la temperatura camerei, care nu vă vor solicita mușchii masticatori și nu vor crea o inflamație suplimentară a zonei operate.
Este bine ca să dormiți astfel încât să mențineți o poziție ridicată a capului, de exemplu să folosiți 2 – 3 perne pentru a menține capul într-o poziție mai înaltă și a înlesni procesul de vindecare și drenare a țesuturilor inflamate.
Dr. Panțuru vă va consulta post-operator și în perioada de recuperare pentru a se asigura că procesul de vindecare decurge conform planului stabilit.
Pentru că inciziile se vor efectua în interiorul cavității bucale, cicatricile nu vor fi vizibile din exterior.
Bichectomia: pentru cine se recomandă această procedură chirurgicală?
Bichectomia este recomandată pacienților nemulțumiți de aspectul capitonat al feței și pentru aceia care își doresc o față cu un aspect mai svelt, atletic și angular, care să emane siguranță de sine, fermitate și hotărâre. Procedura este ideală atât pentru pacienții de sex feminin, cât și pentru cei de sex masculin.
În general, se recomandă ca procesul de maturizare al feței să fie încheiat, de aceea, procedura nu se face pacienților minori la care figurii încă nu ”s-a așezat” în forma finală.
Candidatul ideal pentru bichectomie are o stare generală bună de sănătate, este nefumător și are așteptări realiste legate de rezultatele ce pot fi obținute prin intermediul operației de bichectomie, speranțe care sunt ancorate în propria fiziologie a feței.
De asemenea, o atitudine optimistă și realistă cu privire la operație, ajută pacientul pe întreaga durată a procesului de vindecare.
Fie că fața cu obraji rotunzi, de bebeluș, cu care v-ați născut, a persistat din motive genetice și în anii maturității, fie că aspectul ei a devenit cu timpul mai rotund și capitonat, procedura de bichectomie este o soluție elegantă și relativ simplă pentru a dobândi o față mai atractivă și angulară!
Dacă nu vă simțiți suficient de atractiv/ă și vi se pare că nu sunteți luat/ă în serios, deoarece aspectul rotunjit al feței vă conferă un aer “moale”, puțin asertiv, nehotărât, operația de bichectomie care constă în înlăturarea țesutului adipos aflat în exces la nivelul obrajilor vă poate conferi forța de a convinge și fermeca!
Atunci când fața cu un aspect rotund este o moștenire genetică și oricât sport ați face aspectul ei pufos persistă, operația de bichectomie poate fi soluția mult așteptată în cazul dvs!
Fie ca fata cu obraji rotunzi de bebelus cu care v-ati nascut a persistat, din motive genetice, si in anii maturitatii, fie ca aspectul ei a devenit cu timpul mai rotund si capitonat, procedura de bichectomie este o solutie eleganta si relativ simpla pentru a dobandi o fata mai atractiva si angulara!
Daca nu va simtiti suficient de atractiv/a si vi se pare ca nu sunteti luat/a in serios deoarece aspectul rotunjit al fetei va confera un aspect “moale”, putin asertiv si hotarat, operatia de bichectomie care consta in inlaturarea tesutului adipos aflat in exces la nivelul obrajilor va poate conferi forta de a convinge si fermeca!
Atunci cand fata cu un aspect rotund este o mostenire genetica si oricat sport ati face aspectul ei pufos persista, operatia de bichectomie poate fi solutia mult asteptata in cazul Dvs!
Bichectomia: Care este aspectul estetic și rezultatele psihologice care se pot obține în urma acestei proceduri?
Bichectomia constă în înlăturarea grăsimii în exces de la nivelul inferior al obrajilor, iar rezultatele la care vă puteți aștepta sunt:
- un aspect sculptat și un contur efilat al feței;
- pomeți ridicați și un aspect definit al obrajilor;
- aparența pierderii în greutate și pomeți mai proeminenți;
- o întinerire care conferă feței un aspect natural senzual;
- lipsa cicatricilor care trădează efectuarea operației, ele fiind “ascunse” în interiorul cavității bucale;
- mai multă încredere în propria persoană;
- recuperare rapidă post-operatorie.
La ce mă pot aștepta de la prima consultație la dl. dr. Panțuru în vederea programării operației de bichectomie?
În timpul consultației prealabile la dr. Radu Panțuru veți discuta obiectivele dvs. cu privire la aspectului obrajilor.
Dr. Panțuru va examina conturul feței dvs. pentru a putea determina cantitatea optimă de grăsime care trebuie extrasă prin operația de bichectomie pentru a obține rezultatele dorite.
De asemenea, dl. dr. Panțuru vă va răspunde la principalele întrebări pe care le aveți în legătură cu această procedură și beneficiile la care vă puteți aștepta în urma operației de bichectomie în funcție de cazul dvs. specific.
Se recomandă înainte de această primă întrevedere cu dl. dr. Panțuru ca să vă pregătiți o listă cu întrebări referitoare la procedura de bichectomie și să vă informați în prealabil cu privire la această procedură, pentru ca la consultați să puteți adresa cele mai bune întrebări și, pe cale de consecință, să primiți răspunsuri corecte și complete.
Bineînțeles, dacă aveți puncte de referința în privința look-ului dorit, fie din reviste sau din alte surse online, vă rugăm să le aduceți la consultație pentru a le discuta cu medicul estetician și a vedea care sunt rezultatele ce se pot obține în cazul dvs. concret.
În general, după această primă consultație, dr. Panțuru va stabili împreună cu pacientul care sunt pașii următori și dacă procedura de bichectomie este cea mai potrivită pentru ca obținerea acelor rezultate estetice dorite la nivelul obrajilor și feței.
Bichectomia: Alte întrebări frecvente referitoare la operație
Pot obține aspectul sculptat al obrajilor doar prin dietă?
Din păcate, pentru multe persoane, dieta nu este suficientă pentru a obține un aspect svelt al obrajilor, deoarece procesul de slăbire nu este localizat într-o zonă anume a corpului, ci este general.
În funcție de predispozițiile dvs. genetice, corpul va decide unde și cât veți slăbi, de aceea, dacă doriți un aspect svelt și efilat al obrajilor, cel mai probabil va trebui să interveniți localizat la nivelul grăsimii obrajilor, intervenție care se realizează cu ajutorul operației de bichectomie.
Pot obține aceleași rezultate de față sculptată prin operația de liposucție la nivelul figurii?
Procedura de liposucție se poate utiliza la nivelul feței, însă grăsimea înlăturată prin intermediul acestei proceduri este grăsime subcutanată, adică grăsime aflată direct sub piele.
Majoritatea pacienților au mai puțină grăsime subcutanată la nivelul obrajilor și de aceea, în general, liposucția facială se concentrează în special la nivelul bărbiei și a gâtului, unde se pot obține rezultate excelente cu această procedură, deoarece aici există un strat semnificativ de grăsime subcutanată.
Pentru a obține însă aspectul sculptat al obrajilor este necesară îndepărtarea grăsimii din zona profundă a “bulei lui Bichat”, ceea ce se poate face doar prin intermediul unei proceduri estetice de bichectomie.
Bichectomia: Care sunt alte proceduri complementare care pot să mă ajute ca să obțin aspectul estetic dorit la nivelul feței?
Pentru a obține un aspect armonios și echilibrat la nivelul feței, conform dezideratului “Perfect Natural” îmbrățișat de dl. dr. Radu Panțuru, operației de bichectomie i se pot asocia și următoarele proceduri chirurgicale și non-chirurgicale estetice:
Proceduri chirurgicale asociate operației de bichectomie:
- liposucție bărbie, gușă, bărbie dublă;
- lifting facial;
- microlipofilling facial;
- blefaroplastie;
- mentoplastia sau genioplastia, operație estetică de mărire sau micșorare a bărbiei;
- operația estetică de gropițe în obraji.
Proceduri non-invazive asociate operației de bichectomie:
Bichectomia: Care este prețul operației?
În funcție de situația dvs. specifică analizată în urma consultației prealabile cu dl. dr. Panțuru și a rezultatelor pe care le doriți, se va stabili protocolul operator și estetic personalizat și astfel vi se va comunica prețul final al intervenției chirurgicale.
Pentru a afla prețul orientativ al operației de bichectomie la dr. Radu Panțuru vă rugăm ca să consultați pagina de Prețuri.
Aș dori mai multe detalii în legătură cu această operație înainte de a stabili un consult prealabil, ce trebuie să fac?
Pentru a obține mai multe detalii și a vă decide în legătură cu următorii pași, vă rugăm să nu ezitați să-l contactați telefonic pe dl. dr. Panțuru la numărul + 40 773 391 085, să-i transmiteți un mesaj pe email la drpanturu@gmail.com sau să completați formularul de pe pagina de Contact.
Puteți accesa Galeria Foto pentru a vedea câteva dintre rezultatele de care pacienții operați de Dr. Radu Panturu se bucură in prezent.