În momentul în care te-ai decis pentru o operație de augmentare mamară trebuie să ai în vedere un aspect important, mai precis stilul sau forma implantului mamar: implant mamar anatomic sau rotund. 

Implanturile mamare se regăsesc în numeroase variante, fiind clasificate în funcție de compoziție (cu ser fiziologic sau silicon), textură (netede, texturate) sau formă (rotunde sau anatomice). 

O întrebare frecventă pe care și-o adresează pacientele care își doresc o astfel de intervenție este legată de diferențele ce există între un implant mamar anatomic și cel rotund. Este important de menționat de la început că pot fi dobândite rezultate uimitoare cu ambele forme de implant, ținând cont evident de anatomia sânilor pacientelor.

Când discutăm despre mărirea sânilor, alegerea formei implantului ține de 2 aspecte esențiale, mai precis preferințele pacientei și conformația corpului ei. 

Care sunt particularitățile acestor implanturi mamare?

Implant mamar anatomic sau rotund – cum alegi forma potrivită?
Sursa: Freepik.com

Implant mamar anatomic

Dacă pacienta își dorește să aibă sâni cu aspect natural, în acest caz potrivite sunt implanturile anatomice. Prezentând o formă neregulată, similară unei lacrimi sau picătură de apă, silicoanele anatomice vor îmbunătăți aspectul natural al sânilor într-o manieră moderată, discretă. Cu toate că sânii vor prezenta o estetică naturală, aceștia nu se vor comporta ca cei naturali, ei devenind mult mai fermi.

Astfel, implanturile vor corespunde anatomiei normale ale sânilor datorită formei asimetrice a lor. Mai precis, în partea de jos implantul este rotund, iar în partea de sus este conic, prezentând o formă alungită.

Trebuie însă avut în vedere că inserarea implanturilor anatomice poate fi mai dificilă. În timpul intervenției, aceste implanturi nu pot fi introduse printr-o incizie mică și fixate în mod corespunzător. De asemenea, ele se pot roti odată inserate, pe fondul formei lor subțiate. Din acest motiv, este importantă tehnica și expertiza chirurgului în obținerea rezultatelor dorite. Dacă implanturile sunt poziționate și adaptate corect, acestea nu vor prezenta un risc major de rotire.

Implant mamar rotund

În schimb, dacă pacienta își dorește un aspect mai plin al sânilor și un contur mult mai bine definit, implanturile potrivite sunt cele rotunde. Esențial de menționat este că la pacientele slabe, alegerea implanturilor rotunde poate prezenta un risc mai mare de contur nenatural. 

Efectul de plenitudine al sânilor este influențat de numeroși factori, printre care:

  • Nivelul de elasticitate al pielei;
  • Volumul sânilor naturali;
  • Suprafața pielii etc.

Comparativ cu implantul mamar anatomic, cel rotund nu prezintă niciun risc de rotație odată ce este inserat în corp. Totodată, printr-o poziționare corectă și abordând tehnica potrivită, aceste implanturi rotunde pot conferi un rezultat natural uimitor.

Prin urmare, este important ca pacientele să înțeleagă pe deplin aceste opțiuni ale implanturilor din perspectiva formei, având în vedere stilul lor de viață și structura corporală. 

Când vine vorba de alegerea formei potrivite, pacientele trebuie să ia în considerare rezultatul care le atrage mai mult. Dacă doresc un aspect mai pronunțat al decolteului, implanturile rotunde reprezintă varianta potrivită. Însă, dacă vor să obțină un efect natural, însă personalizat în privința volumului, implanturile ideale sunt cele anatomice.

Ce aspecte cheie trebuie avute în vedere la alegerea formei implantului mamar?

Implant mamar anatomic sau rotund – cum alegi forma potrivită?
Sursa: Freepik.com

Această intervenție de mărire sâni este una dintre cele mai interesante experiențe din viața unei femei. Indiferent de motivația din spatele acestei decizii (sâni prea mici, refacerea acestora după naștere sau alte probleme de natură medicală), beneficiile implanturilor mamare din punct de vedere estetic și psihologic sunt incontestabile.

Primordială este discuția cu un chirurg cu înaltă expertiză care să ajute pacientele în înțelegerea exactă a tipului de implant care li se potrivește atât corpului lor, cât și stilului de viață și a obiectivelor personale. Totodată, pacientele trebuie să conștientizeze că multe complicații postoperatorii pot fi rezultatul unei alegeri nepotrivite de dimensiune, formă, compoziție etc.

În discuția cu chirurgul estetician sunt discutate numeroase aspecte, în baza lor fiind aleasă forma potrivită a implantului mamar. Printre principalele aspecte menționăm:

    • Evaluarea siluetei pacientei (conformația corpului) – va ajuta la stabilirea formei și dimensiunile potrivite pentru implanturi;
    • Nivelul de ptoză (sâni lăsați);
    • Condiția țesutului mamar – spre exemplu unui țesut de susținere slab se potrivesc implanturile mamare anatomice. În schimb, unui țesut gros se pliază perfect implanturile rotunde;
    • Preferințele personale ale pacientei – dacă își doresc un bust voluminos, cele recomandate sunt implanturile rotunde, dar dacă vor să își mențină o estetică cât mai naturală, ideale sunt cele anatomice;
    • Volumul și greutatea implanturilor – implanturile mamare anatomice prezintă o greutate mai mică, comparativ cu cele rotunde, fiind cu 20% mai ușoare.

Astfel de aspecte sunt discutate cu chirurgul estetician, pe fondul acestora fiind anticipate anumite rezultate.

Concluzii

Dacă ai întrebări cu privire la mărirea sânilor cu implant sau de alte operatii estetice la nivelul sânilor și nu numai, programează o consultație la cabinetul Dr. Panturu pentru a descoperi mai multe răspunsuri. Având o vastă experiență în domeniul chirurgiei estetice, Dr. Panțuru te va ajuta să obții cele mai bune rezultate, în conformitate cu necesitățile și dorințele tale.

Lasa un comentariu

Call Now Button