Procedura de lifting mamar, cunoscută și sub denumirea de mastopexie, este o intervenție chirurgicală efectuată de un chirurg plastician ce are ca scop corectarea sânilor lăsați, conferind un nou aspect mult mai frumos, ferm și întinerit, în echilibru cu proporțiile corpului.

În timpul unui lifting de sâni, excesul de piele este îndepărtat și țesutul mamar este remodelat în vederea ridicării sânilor. Ptoza mamară sau lăsarea sânilor este cea care generează necesitatea de ridicare a acestora. Numeroase femei se confruntă cu:

  • diminuarea elasticității pielii sau a volumului glandei mamare;
  • lipsa fermității din diferite cauze ca înaintarea în vârstă, alăptatul, scăderea bruscă în greutate etc. 

Astfel, ele apelează la această procedură chirurgicală fiind o soluție eficientă de corectare a imperfecțiunilor sânilor și de a reda aspectul natural și ferm.

Important de menționat este că un lifting mamar nu va schimba semnificativ dimensiunea sânilor. Însă, dacă acesta este realizat în combinație cu o procedură de marire a sanilor, în mod cert, pacientele vor obține în final un aspect mult mai întinerit, natural, cu o formă frumoasă, reușind astfel și recâștigarea încrederii în sine.

Descoperă în rândurile următoare mai multe informații despre tehnicile operatorii utilizate în cazul procedurii de ridicare a sânilor și avantajele obținute în urma apelării la acest tip de intervenție.

Ce tehnici operatorii sunt utilizate în timpul intervenției de lifting mamar?

proceduri de lifting mamar
Sursa: Unsplash.com

Această procedură poate fi realizată utilizând diferite tehnici, însă cele care și-au dovedit eficiența și sunt alese frecvent sunt:

Tehnica peri-areolară

Liftingul peri-areolar, cunoscut ca tehnica Binelli reprezintă o tehnică ce se utilizează pentru reconstruirea zonei areolare a sfârcului. Cu ajutorul ei se obține un efect liftat și un contur mult mai ferm. 

Tehnica peri-areolară este folosită în situațiile în care pacientele se confruntă cu o ptoză mamară minoră sau moderată. Astfel, este înlăturată o porțiune de piele de la nivelul mamelonului, efectuându-se incizii doar în această zonă. Ulterior, porțiunea respectivă este refixată cu ajutorul suturilor de areolă.

Comparativ cu alte tehnici operatorii, aceasta este una mai puțin invazivă și implică un proces mai rapid de recuperare. Prin prisma contrastului de culoare de la nivelul zonei areolei, cicatricea este mascată, fiind minim vizibilă. Pe lângă acest avantaj incontestabil, această tehnică:

  • Poate diminua dimensiunea areolei, dacă situația o impune;
  • Oferă o simetrie între sâni și/ sau la nivelul zonei areolare;
  • Elimină orice imperfecțiune de la nivelul zonei areolare;
  • Conferă un contur ferm și o formă mai frumoasă, potrivită proporțiilor corpului.

Tehnica de incizie verticală sau în arc vertical 

Această tehnică este una dintre cele mai moderne și eficiente tehnici utilizate în operațiile de lifting sâni. 

Cunoscută și sub denumirea de lifting key hole (gaura cheii) sau de acadea, tehnica este o combinație între tehnica peri-areolară, la care se completează o incizie verticală de la nivelul areolei către șanțul infra-mamar. Pe durata intervenției, mușchii pieptului sunt utilizați în vederea susținerii unei porțiuni a țesutului mamar.

Tehnica garantează un rezultat mult mai accentuat de lifting, menținându-se pe o perioadă lungă de timp. În plus, aceasta este tehnica care conferă un efect similar celui dobândit în urma intervenției de mărire cu implant mamar, însă în cazul de față doar țesuturile proprii sunt reconstruite. 

Cu alte cuvinte, liftingul de sâni realizat cu incizie verticală nu doar ridică sânii, ci și oferă o nouă estetică acestora. Mai precis, sânii prezintă un aspect mult mai întinerit și ferm, cu cicatrici minime.

Tehnica fără cicatrice verticală

Această tehnică utilizată pentru liftingul de sâni este cunoscută și sub denumirea Lalonde sau Horndeski și constă în efectuarea unei incizii la nivelul zonei areolare și sub sân.  Aceasta este folosită în cazul pacientelor care se confruntă cu sâni foarte lăsați și o poziție incorectă a areolei atât din punct de vedere anatomic, cât și estetic.

Ca beneficii, tehnica implică cicatrici minime și un aspect semnificat îmbunătățit al sânilor, aceștia având o formă și un contur mult mai natural. Chirurgul plastician alege tehnica operatorie în funcție de anumite aspecte cheie, precum:

  • Nivelul de ptoză (lăsare) al sânilor;
  • Poziția și dimensiunile areolei;
  • Corecțiile ce sunt necesar a fi efectuate;
  • Nivelul de elasticitate al pielii și surplusul de piele existent;
  • Dorințele pacientei.

În mod cert, în funcție de nivelul la care se dorește a fi ridicați sânii, se vor stabili numărul și extinderea inciziilor. 

Primordială este consultația cu medicul specialist deoarece în cadrul acesteia sunt discutate toate aspectele ce țin de această procedură. Totodată, se stabilește și cea mai potrivită tehnică de lifting pentru a obține rezultate sigure și eficiente.

Cele care apelează la această intervenție trebuie să:

  • Aibă vârsta de 18 ani;
  • Dețină o stare bună de sănătate;
  • Nu fie fumătoare;
  • Își mențină stabilă greutatea corpului.

Care sunt avantajele procedurii de lifting mamar?

avantajele liftingului mamar
Sursa: Unsplash.com

Această intervenție redă fermitatea sânilor și îmbunătățește forma acestora atât anatomic, cât și estetic. În plus, acesta poate fi combinat cu alte proceduri de reducere sau marire sani în vederea obținerii rezultatelor dorite de pacientă. 

Această procedură oferă pacientelor avantaje incontestabile ca:

  • Sâni mai rotunjiti și mai plini;
  • Sâni fermi;
  • Sâni simetrici și o repoziționare corectă și naturală a complexului areolo-mamelonar;
  • Revitalizarea sânilor și a decolteului;
  • Corectarea ptozei mamare;
  • Îmbunătățire a conturului sânilor;
  • Ameliorarea durerilor de spate/ umeri datorate lăsării excesive a sânilor (mai ales în situația sânilor voluminoși);
  • Cicatrici minime și o recuperare rapidă;
  • Îmbunătățirea semnificativă a posturii corpului;
  • Creștere considerabilă a stimei de sine și încrederii în propriul corp prin obținerea feminității și confortului dorit;
  • Oferirea libertății de a alege orice stil de haine pe care vrei să le porți.

Concluzii

Procedura de ridicare a sânilor sau mastopexia ridică și remodelează sânii lăsați într-o poziție mult mai naturală oferind un aspect mai tânăr și un contur îmbunătățit. 

Liftingul de sâni conferă aspectul dorit din punct de vedere estetic, creând și o armonie la nivelul proporțiilor corpului și totodată corectând orice imperfecțiune anatomică la nivelul bustului. Indiferent dacă este combinată sau nu cu o augmentare mamara, un lifting al sânilor va restabili forma naturală tânără și atrăgătoare a acestora.

Dacă ești interesată de această intervenție chirurgicală sau de alte operatii estetice la nivelul sânilor și nu numai, programează o consultație la cabinetul Dr. Panturu pentru a descoperi mai multe răspunsuri. 

1 Comentariu

  • Faude
    Postat 10/02/2023 8:57 am 0Likes

    Liftingul mamar este o solutie foarte buna pentru femeile care au nevoie. Este o alegere buna.

Lasa un comentariu

Call Now Button