Reclamele pentru produsele și procedurile de mărire a penisului sunt ubicue. O mulțime de pompe, pastile, exerciții și intervenții chirurgicale pretind că măresc penisul. Din punct de vedere științific, există puține metode nechirurgicale de mărire a penisului

De altfel, nicio organizație medicală renumită nu sprijină operația penisului din motive pur estetice. Majoritatea tehnicilor pe care le vezi în diferite reclame pe internet sunt inutile, iar unele îți pot afecta penisul. Așadar, iată câteva informații despre intervenția de mărire a penisului, despre costurile și riscurile acesteia.

Dimensiunea penisului: Ce este normal și ce nu?

care este dimensiunea normală a penisului
Sursa: Freepik.com

Teama că penisul tău este prea mic pentru a-ți satisface partenerul în timpul unei partide de sex este una des întâlnită. Adesea, bărbații care cred că penisurile lor sunt mici, au penisul de dimensiuni normale. 

Lungimea unui penis se demonstrează atunci când acesta este erect. Dacă penisul tău are aproximativ 13 cm sau mai mult când este erect, atunci vorbim despre o dimensiune normală. Un penis este considerat anormal de mic, doar dacă măsoară mai puțin de 7,5 centimetri când este erect. Aceasta este o afecțiune numită micropenis.

Cum privesc partenerii dimensiunea penisului?

discuția cu partenerul este importantă în gestionarea complexelor legate de dimensiunea penisului
Sursa: Freepik.com

Agențiile de publicitate te vor face să crezi că partenerului tău îi pasă profund de dimensiunea penisului. Dacă ești cu adevărat îngrijorat, discută cu partenerul tăuReține că înțelegerea nevoilor și dorințelor partenerului este mai indicată în ameliorarea relației sexuale decât modificarea dimensiunii penisului.

Ai grijă la reclamele de mărire a penisului!

mărire penis
Sursa: Freepik.com

În mediul online, există multe tipuri de tratamente nechirurgicale pentru mărirea penisului. În general, sunt promovate cu reclame aparent serioase, care includ recomandări de la cercetători „științifici”. Aceste afirmații nu au fost dovedite niciodată

Reclamele se bazează pe mărturii și fotografii discutabile tip “înainte” și “după”. Suplimentele alimentare nu au nevoie de aprobarea Administrației Alimentelor și Medicamentelor, astfel încât producătorii nu trebuie să dovedească siguranța sau eficacitatea.

Produse sau tehnici pentru mărirea penisului

produsele alternative pentru mărirea penisului sunt ineficiente
Sursa: Freepik.com

Alte tehnici de mărire a penisului nu dovedesc eficiență, iar unele pot provoca probleme permanente pentru penis. Iată câteva dintre cele mai promovate produse și tehnici: 

  • Pastile și loțiuni. În general, conțin diferite categorii de minerale, vitamine, ierburi și hormoni despre care producătorii susțin că măresc penisul. Niciunul dintre aceste produse nu funcționează, iar unele pot fi dăunătoare. Nu s-a dovedit încă nimic în acest sens.
  • Vacuum pump. Deoarece aceste pompe atrag sânge în penis, făcându-l să se umfle, ele sunt uneori folosite pentru a trata disfuncția erectilă. O pompă de acest tip poate face ca penisul să pară mai mare, dar temporar. Totuși, utilizarea frecventă sau excesivă poate deteriora țesutul elastic din penis, determinând erecții mai puțin ferme.
  • Exerciții. Unele tehnici (de exemplu, jelqing) folosesc o mișcare din mână pentru a împinge sângele de la bază spre capul penisului. Deși această tehnică pare mai sigură decât alte metode, nu există dovezi științifice că funcționează. De altfel, poate duce la formarea cicatricilor și apariția durerii.
  • Întinderea/Stretching. Întinderea/ stretching-ul presupun adăugarea unui dispozitiv de extindere la penis (denumit și dispozitiv de tracțiune a penisului) pentru a exercita o tensiune ușoară. Efectuând acest lucru, penisul poate crește de la ½ cm la aproape 3 cm. Sunt necesare studii mult mai amănunțite și mai riguroase pentru a stabili siguranța și eficacitatea acestui tip de dispozitiv.

Operația de mărire a penisului are întotdeauna success ?

operația de mărire a penisului are rezultate de succes
Sursa: Pexels.com

Succesul acestei operații este destul de ridicat. Majoritatea efectelor secundare sau a complicațiilor sunt cauzate de faptul că persoanele nu se îngrijesc corespunzător după operație. 

Un studiu chirurgical a evaluat 400 de bărbați care au fost supuși procedurii Penuma. Studiul a constatat că 81% și-au evaluat satisfacția cu rezultate cel puțin „ridicate” sau „foarte mari”. Un număr mic de indivizi au avut complicații (serom, cicatrici și diferite infecții). 

Care este procedura operației de mărire a penisului?

mărirea penisului cu acid hialuronic
Sursa: Pexels.co

Există câteva modalități diferite pentru a efectua operația de mărire a penisului:

  1. Implanturi de silicon – acest tip de chirurgie estetică implică introducerea unei bucăți de silicon medical sub pielea penisului pentru a face penisul mai lung și mai lat. Pe piață există o singură procedură chirurgicală (numită Penuma) de mărire a penisului autorizată. Chirurgul realizează mai întâi o incizie deasupra penisului și apoi adaugă silicon pe axul acestuia. Va modela implantul de silicon pentru a se asigura că se potrivește cu dimensiunea și forma penisului. 
  2. Injectare cu grăsime – în timpul procedurii de injectare cu grăsime, medicul va îndepărta celulele adipoase dintr-o zonă grasă a corpului și le va introduce în arborele penisului. Acest lucru se realizează cu ajutorul unor mici incizii în părțile laterale ale penisului, injectând celule adipoase.

Acestea sunt cele mai cunoscute proceduri de mărire a penisului. Mai există și alte intervenții, precum:

  • Injecții cu acid hialuronic
  • Injecții cu acid polilactic

De asemenea, trebuie să iei în calcul și faptul că intervenția chirurgicală este riscantă și poate să nu funcționeze. Rezultatele sunt mixte. În cel mai bun caz, intervenția chirurgicală (cum ar fi divizarea ligamentului suspensor) poate adăuga 1 centimetru la aspectul penisului flasc. Nu modifică lungimea reală a penisului. În cel mai rău caz, intervenția chirurgicală poate duce la complicații precum infecții, cicatrici și pierderea senzației erectile sau funcției.

Cât costă operația de mărire a penisului?

cât te costă o operație de mărire a penisului
Sursa: Pexels.com

Adesea, operația de mărire a penisului reprezintă o procedură cosmetică. Această intervenție de chirurgie estetică poate fi costisitoare. Procedura în sine poate costa mii de euro, în funcție de metoda aleasă:

  • Alungirea penisului: 1900 euro;
  • Îngroșarea penisului (prin transfer grăsime proprie): 1500 euro;
  • Alungirea și îngroșarea penisului: 2900 euro.

Ce alte metode chirurgicale de mărire a penisului există?

Necesitatea unei intervenții chirurgicale de mărire a penisului este rară. Această procedură este, de obicei, rezervată bărbaților ale căror penisuri nu funcționează obișnuit fie din cauza unui defect congenital, fie a unei leziuni

Deși unii chirurgi efectuează operații de mărire a penisului și prin alte tehnici, acest fenomen este controversat și considerat de mulți ca fiind inutil. Uneori, respectivele proceduri pot fi permanent dăunătoare. Aceste intervenții chirurgicale ar trebui considerate experimentale

Care sunt efectele secundare și riscurile operației?

efectele secundare ale măririi penisului
Sursa: Unsplash.com

Nu au fost realizate suficiente cercetări privind operația de mărire a penisului pentru a oferi o imagine exactă a tuturor riscurilor și beneficiilor. 

Cea mai dificilă procedură chirurgicală de mărire a penisului implică tăierea ligamentului suspensor care atașează penisul la osul pubian. Apoi, se realizează implantul pielii de pe abdomen la arborele penisului. Când acest ligament este tăiat, penisul devine mai mare, deoarece acesta atârnă mai mult. Cu toate acestea, tăierea ligamentului suspensor poate provoca instabilitatea penisului erect. 

Ca în cazul oricărei intervenții chirurgicale, riscurile sunt asociate anesteziei. Efectele secundare frecvent întâlnite ale anesteziei includ: 

  • greaţă;
  • vărsături;
  • epuizare; 
  • voce răgușită;
  • confuzie.

Totodată, anestezia poate crește riscul de: 

  • pneumonie;
  • infarct;
  • accident vascular cerebral.

Este posibil să ai dureri la erecție și unele pierderi ale senzației penisului în primele săptămâni. Acestea sunt, de obicei, reacții temporare. Dacă ele durează mai mult de câteva zile, consultă medicul imediat. 

De asemenea, după intervenția chirurgicală, penisul tău poate părea semnificativ mai voluminos sau poate să nu fie modelat pe placul tău. Asigură-te că discuți cu chirurgul despre așteptările realiste privind aspectul penisului înainte de a începe procedura.

Sfaturi care te-ar putea ajuta 

efectuarea exercițiilor fizice pentru mărirea penisului
Sursa: Pexels.com

Deși nu există o modalitate sigură și eficientă de  mărire penisul, există câteva lucruri pe care le poți face dacă te îngrijorează dimensiunea acestuia. 

  • Comunică cu partenerul tău. Poate fi dificil să discuți despre sex cu partenerul de viață. Dar, de cele mai multe ori, te vei bucura că ai făcut-o și s-ar putea să fii surprins de beneficiile pe care le va aduce discuția în viața ta sexuală.
  • Fă sport și scapă de grăsimea de pe burtă. Dacă ești supraponderal și ai „burtă de la bere”, penisul tău poate părea mai scurt. Exercițiile fizice regulate pot face o mare diferență. O condiție fizică mai bună nu numai că te poate face să arăți mai bine, dar îți poate îmbunătăți forța și rezistența în timpul partidei de sex. 
  • Discută cu medicul tău sau cu un specialist avizat. Să te simți nemulțumit de dimensiunea penisului tău se poate întâmpla. Un consilier certificat, psiholog, psihiatru sau medicul specialist te poate ajuta cu siguranță. 

Majoritatea bărbaților consideră că mărirea penisului îi va face un iubit mai bun sau îi va face mai atrăgători. Dar, este posibil ca penisul tău să aibă dimensiunea potrivită. 

Concluzii

Ai în vedere faptul că intervențiile de mărire a penisului trebuie să presupună așteptări realiste. Dacă discuția cu partenerul te poate ajuta în îndepărtarea complexelor, atunci serviciile de chirurgie estetică îți sar în ajutor. Încearcă să discuți cu medicul specialist despre orice nelămurire pe care o ai în privința acestei intervenții. Programează o vizită chiar acum!

Lasa un comentariu

Call Now Button