Fiecare femeie doreşte să se simtă bine în corpul ei şi să fie admirată. Dacă natura nu te-a înzestrat cu sâni bine definiţi, ai oricând libertatea de a alege un implant mamar. Află din rândurile următoare ce sunt și când sunt recomandate silicoanele anatomice. 

Alegerea implanturilor mamare va avea un impact semnificativ asupra aspectului sânilor, în urma procedurii de augmentare. Pentru a obține rezultatul dorit, este important să ştii exact care sunt opțiunile disponibile. 

Ce înseamnă silicoanele anatomice?

ce inseamna implanturile anatomice
Sursa: Freepik.com

Spre deosebire de implantul mamar tradițional (care utilizează un țesut de formă rotundă), silicoanele anatomice se aseamănă cu o picătură de apă sau cu o lacrimă. Implanturile mamare anatomice oferă un aspect natural al sânilor, în timp ce implanturile rotunde sunt destul de evidente.

Implanturile de silicon cu formă anatomică stabilă vor oferi cele mai bune rezultate pentru femeile care caută îmbunătățirea estetică a sânilor printr-un aspect natural. Acest tip de silicon poate fi utilizat pentru a personaliza forma sânilor și pentru a adăuga volum.

Forma neregulată oferită de acest tip de implant reproduce perfect sânul natural, adică este rotund în partea de jos și ușor subţiat în partea superioară. Este și principalul motiv pentru care silicoanele anatomice au devenit extrem de populare în rândul femeilor care preferă un aspect discret şi natural.

Ce conțin silicoanele anatomice și ce trebuie să știi despre procedură?

implant mamar texturat
Sursa: Unsplash.com

Silicoanele anatomice conţin ser fiziologic, gel siliconic sau o substanţă mixtă

Acestea se pot implanta subglandular sau submuscular. Decizia va fi luată de chirurgul plastician în funcție de cantitatea de ţesut mamar al pacientei.

La implanturile anatomice, se iau în considerare 3 parametri

  • lățimea implantului;
  • înălțimea implantului;
  • proiecția implantului.

Ținând cont de aceste aspecte, implanturile mamare anatomice sunt capabile să ofere o îmbunătățire a sânului cu adevărat „tridimensională”.

Atunci când o femeie decide să se supună unei intervenții chirurgicale de augmentare a sânilor, trebuie să fie conştientă că implantul mamar este o investiţie pe termen lung

De aceea, este important să cercetezi și să alegi în cunoştinţă de cauză. Implanturile mamare au diferite forme, calități şi scopuri specializate

  • rotunde;
  • anatomice;
  • netede;
  • texturate;
  • saline;
  • cu silicon gel, etc. 

Alegerea implantului mamar este o decizie personală, aşadar nu are legătură cu chirurgul estetician. Implantul ales de tine va determina:

  • forma sânilor; 
  • modul în care te vei simţi;
  • nivelul de încredere pe care îl vei afişa în societate. 

Din păcate, puține femei cer detalii specifice legate de implanturile lor mamare sau pun la îndoială metoda care oferă baza pentru selecția și plasarea lor.

Pentru a oferi o imagine de ansamblu asupra implanturilor anatomice, îţi vom explica diferența dintre implanturile rotunde și silicoanele anatomice, dar şi beneficiile şi neajunsurile acestui tip de implant.

Care este diferența dintre implanturile rotunde și silicoanele anatomice?

diferente silicoane rotunde si anatomice
Sursa: Picjumbo.com

Implanturile mamare rotunde reprezintă implanturile tradiționale, utilizate încă din anul 1963. Deși sânii femeilor nu sunt rotunzi din fire, implantul rotund rămâne varianta preferată la nivel global. Totuși, printr-o plasare adecvată și aplicând o abordare sub-musculară parțială, implanturile rotunde pot oferi rezultate naturale și satisfăcătoare (în special la femeile tinere).

La selectarea unui implant rotund, 2 parametri sunt importanți: 

  • diametrul implantului;
  • proiecția implantului. 

Prin ajustarea acestor parametri, volumul poate fi mărit. 

Implanturile rotunde tind să adopte o formă anatomică atunci când se află în poziție verticală. Plenitudinea pe care o mențin la nivelul sânului depinde de:

  • suprafața pielii;
  • de elasticitatea pielii;
  • de volumul sânului natural;
  • distribuția țesutului mamar.

Implanturile mamare anatomice reprezintă o soluție personalizată care se foloseşte adesea în procedurile de reconstruire a sânilor datorită efectului natural oferit. Funcția implantului anatomic este de a poziționa strategic volumul de silicon exact în locurile dorite.

O caracteristică esenţială a acestui tip de implant este un pol superior mai plat al sânului și o curbă perfect definită în partea inferioară. Acest aspect poate fi asociat cu un look natural şi tânăr de sân feminin.

Implanturile mamare anatomice pot fi complet personalizate privind forma și volumul. Silicoanele anatomice reprezintă soluția ideală pentru a furniza o îmbunătățire vizibilă a sânilor în funcţie de propriile tale dorinţe şi preferinţe.

Volumul și greutatea implantului sunt diferite la silicoanele anatomice faţă de implanturile rotunde. Astfel, implanturile mamare anatomice sunt cu aproximativ 20% mai ușoare decât implanturile rotunde cu aceeași lățime de bază. 

Deoarece forma e în aşa fel încât să ofere augmentare doar acolo unde este necesar, se foloseşte mai puțin silicon în comparație cu cele rotunde. Implanturile mamare anatomice își transmit forma pe sân ridicând țesutul în sus, mai degrabă decât să-l împingă în exterior (cum e în cazul implanturilor rotunde).

Când sunt recomandate silicoanele anatomice?

solutia dupa mastectomie
Sursa: Pexels.com

Pe lângă faptul că oferă un aspect estetic, natural și ferm, implanturile mamare anatomice pot fi folosite pentru:

  • ridicarea sânilor;
  • restabilirea volumului pierdut după alăptare;
  • echilibrarea asimetriilor. 

Implanturile anatomice de silicon reprezintă o soluţie perfectă şi pentru pacientele cu sâni tuberoşi (o anomalie congenitală ce nu permite sânilor să se dezvolte corect). Totodată, silicoanele anatomice se recomandă şi pacientelor cu deformări ale pieptului (sâni tubulari), dar şi pentru o gamă largă de proceduri de reconstrucţie a sânilor după o intervenție chirurgicală oncologică.

Silicoane anatomice sunt foarte utile pentru pacientele care au suferit o mastectomie şi doresc să apeleze la o procedură de reconstrucție mamară. 

Acest tip de implant se adresează, în special, femeilor care doresc să aibă mai degrabă o formă estetică a sânilor decât un volum impresionant. Forma naturală de lacrimă nu permite o augmentare drastică a sânilor, aşa cum se întâmplă în cazul implanturilor rotunde. Femeile înalte şi cu toracele alungit sunt adesea candidatele ideale pentru această procedură întrucât vor beneficia de un aspect plăcut, elegant şi discret.

Medicii recomandă adesea pacientelor să menţină o greutate corporală stabilă înainte de a efectua acest tip de intervenție chirurgicală. Orice modificare semnificativă a greutății poate schimba aspectul sânilor.

Majoritatea producătorilor afirmă că implanturile cu silicon au garanţie pe viaţă. Cu toate acestea, se recomandă înlocuirea implanturilor după o perioadă de 10 ani din cauza:

  • gradului de uzură; 
  • faptului că ţesutul pacientelor se modifică de-a lungul timpului.

Pentru a menține o formă naturală a sânului, aceste implanturi conţin silicon gel și au o consistență asemănătoarea jeleului. Silicoanele anatomice sunt disponibile într-o varietate mare de forme și dimensiuni pentru a se potrivi perfect tuturor caracteristicilor și dorințelor pacientelor. Există chiar diverse stiluri de implanturi care încă așteaptă aprobarea FDA, astfel încât cerințele cât mai multor femei să fie îndeplinite.

Care sunt dezavantajele silicoanelor anatomice?

procedura de inserare a silicoanelor anatomice este mai dificilă
Sursa: Pexels.com

Deşi prezintă numeroase avantaje în comparaţie cu implanturile rotunde, silicoanele anatomice au şi câteva dezavantaje:

  • implanturile anatomice se pot roti – odată ce au fost introduse în corp, implanturile se pot roti din cauza formei lor alungite, de lacrimă. Drept rezultat, este posibil ca sânii să devină asimetrici. În foarte puține cazuri este necesară o intervenție chirurgicală suplimentară pentru a corecta poziţia implanturilor.
  • procedura de inserare a silicoanelor anatomice este mai dificilă – în timpul operaţiei, acestea nu pot fi inserate printr-o deschidere mică și orientate corespunzător. De aceea, medicul chirurg nu are întotdeauna posibilitatea de a insera implanturile de silicon prin axilă sau printr-o areolă mică (ca în cazul implanturilor rotunde). 
  • aspectul sânilor nu este natural în momentul în care femeia stă în poziţie orizontală – implanturile anatomice nu păstrează această calitate atunci când femeia stă pe spate. În acest caz, sânii vor rămâne fermi şi îşi vor menţine forma de lacrimă. Aşadar nu se vor comporta la fel ca sânii 100% naturali.

În plus, toate operațiile de mărire a sânilor prezintă riscuri de:

  • sângerare;
  • infecţie;
  • modificări senzoriale la nivel de mamelon;
  • durere;
  • ruperea implantului (cazuri foarte rare);
  • cicatrici;
  • greață și vărsături din cauza anesteziei;
  • ridarea țesuturilor mamare.

Concluzii

Implanturile mamare anatomice există încă din anul 1993, dar au devenit mult mai populare în ultimii ani. Dintre toate felurile de implanturi cercetate în studiile clinice, implanturile anatomice de silicon prezintă cele mai scăzute riscuri şi complicații. Nu trebuie să îţi faci griji de probleme precum incidența formării capsulare, migrarea sau plierea implantului.

Implanturile mamare anatomice permit o soluție complet personalizată și plăcută din punct de vedere estetic pentru îmbunătățirea formei și volumului sânilor. Fiind un instrument avansat pentru augmentarea sânilor cu aspect natural, implanturile rezolvă la fel de bine preocupările estetice comune și cerințele estetice specializate. În același timp, ele oferă cea mai bună performanță pe termen lung faţă de orice alt tip de implant.

Acum că știi ce sunt și când sunt recomandate silicoanele anatomice, poți lua cea mai bună decizie pentru a te simţi întotdeauna frumoasă şi admirată. Dacă eşti adepta unui stil natural şi discret, atunci implanturile anatomice de silicon reprezintă soluţia ideală pentru tine.

Lasa un comentariu

Call Now Button